Opening mainstage ZAND

ALMERE – Een droom komt uit voor de Almeerse zanger MITS Mitchell. Aan hem de eer om op 19 augustus het strandfestival ZAND te openen op het Almeerderstrand.

De Almeerder staat in de line-up tussen grote namen zoals Davina Michelle, Antoon en Kris Kros Amsterdam. Verder staan Claude, Emma Heesters en BENR op het programma. “Ontzettend gaaf om het programma mogen openen hier in mijn eigen thuisstad”, reageert MITS. “Een half uur lang zal ik met mijn eigen band zowel eigen werk als een aantal covers laten horen op de mainstage.”

MITS Mitchell heeft een druk en productief jaar achter de rug. Hij formeerde zijn eigen band, maakte meer dan 20 covers (Hits door MITS), schreef een flinke hoeveelheid nieuwe liedjes, werkte veel samen en toerde door heel Nederland. Uit een support-tour en samenwerking met BENR ontstond zijn laatste single KLTZAK. Hierin zingt MITS over zijn strijd met grenzeloosheid en hoe dit zijn persoonlijke leven beïnvloedt. Zo laat de zanger door zijn gedrevenheid weleens een steekje vallen bij het thuisfront.

Als eerbetoon aan Almere City FC schreef hij recent het lied ‘Wij leven voor City’, dat hij ten gehore bracht tijdens de huldiging van de Almeerse voetbalclub. “Verder zijn we op dit moment druk bezig met een nieuwe single. We hopen die nog voor 19 augustus af te hebben, zodat we hem op ZAND kunnen laten horen. Ik heb er enorm veel zin in.”

Bron: Almere Deze Week 3-7-2023